Direktlänk till inlägg 10 augusti 2012
Ja eftersom det enbart är allt med vete jag inte tål i gluten så tål jag de andra sädeslagen men jag kommer att skriva de helt glutenfria receptet och sedan lägga till noteringar om vad man använder till en enbart vetemjölsfri kaka. Denna kladdkaka går även bra att göra med vanligt vetemjöl och vanligt smör för den som inte behöver gluten/laktosfritt byt bara ut de glutenlaktosfria ingredienserna mot icke gluten/laktosfritt :)
2 st ägg
2 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
4 msk kakao
ca 100 g laktosfritt smör
1 dl glutenfritt mjöl
Lite glutenfritt ströbröd (jag använder haverkli som inte är gluten, men vete fritt) till formen
- Sätt ugnen på 175°
- Smält smöret i en kastrull
- Vispa ihop äggen och sockret i en egen bunke tills det blir vitt och fluggigt.
- Blanda sedan försiktigt ner äggblandningen i det smälta smöret, men tänk på att inte röra för mycket för då kan kakan bli luftig.
- Rör sedan ner de övriga ingredienserna, och häll över smeten i den smörade och bröade formen
- Ställ i mitten av ugnen i ca 15-20 min ( beroende på hur kladdig kladdkaka du vill ha)
Ät och njut tillsammans med till exempel laktosfri glass eller laktosfri grädde :)
Idag är det den Internationella Kvinnodagen och därför har tv3 gjort ett program som sänds live jut nu. Detta program heter "en kväll för världens döttrar" och är ett "underhållningsprogram för att få människor att bli faddrar till barn i fattiga län...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
|||||
6 |
7 | 8 | 9 |
10 | 11 |
12 |
|||
13 |
14 |
15 |
16 |
17 |
18 |
19 |
|||
20 |
21 |
22 |
23 |
24 |
25 |
26 |
|||
27 |
28 |
29 |
30 |
31 |
|||||
|